Blog

Yenidoğan ve Çocuk Hastalıkları

Akut Bronşiolit

Akut bronşiolit; çoğunlukla hayatın ilk iki yılında ortaya çıkan ve alt solunum yollarını etkileyen bir sağlık sorunudur. Bebeğin sigara dumanına maruz kalması, kalabalık bir ortamda büyümesi, anne sütü ile yeterince beslenememesi ile görülme sıklığı artan akut bronşiolit genellikle sonbahar ve kış aylarında etkisini arttırır.

Anne Sütünün Bebekler İçin 5 Yararı

Anne sütü yenidoğan bebeklerin beslenmesinde çok önemli bir yer tutar. Anne sütünün içerisinde sindirimi kolay ve bebeğin gelişiminde elzem öneme sahip besinler yer alır. Bu yazımızda anne sütünün bebekler için 5 önemli faydasını bulabilirsiniz.

Bebekler Neden Kusar?

Bebekler dünyaya geldiklerinden itibaren sık sık kusarlar. Bebeklerin kusması normal bir durum olsa da bebeklerin nasıl kustuğu, hangi dönemlerde kustuğu, kusmaya hangi semptomların eşlik ettiği gibi farklı değişkenler kusma sorununun detaylı bir şekilde incelenmesi gerektiği sonucunu doğurabilir.

Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Sürecinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Anne sütü bebekler 6 aylık olana kadar onların sağlığını koruyan ve ihtiyaçlarını karşılayan en temel gıda olarak kabul edilir. Bebeğin büyümesiyle birlikte ihtiyaçlarının değişmesi anne sütünün farklı gıdalarla desteklenmesini gerektirir.

Bebeklerde Gaz Sancısı (İnfantil Kolik)

İnfantil Kolik olarak da bilinen bebeklik dönemindeki gaz sancısı problemi bize başvuran birçok ebeveynin kendisini çaresiz hissetmesine neden oluyor. Çocukların altı temiz, karınları tok ve herhangi bir sağlık problemleri bulunmuyor; ancak bebekler sürekli bir huzursuzluk içerisinde ve ağlıyor…

Bebeklerde İştahsızlık Görülmesinin 5 Nedeni

Bebeğinizin sağlıklı ve mutlu olması için elinizden geleni yaparsınız. Sağlık muayenelerini yaptırır, gelişimlerini yakından takip eder ve özellikle beslenmeleri söz konusu olduğunda pür dikkat kesilirsiniz.

Bebeklerde Pamukçuk

Dilde, yanak içinde ve damakta beyaz lezyonların görülmesi ile karakterize olan pamukçuk; bebeklerin huzursuzlanmasına, emmeyi bırakmasına ve sindirim sistemi problemleri yaşamasına neden olan bir enfeksiyon türüdür.

Bebeklerde Pişik

Bebeklerde pişik oluşumu en sık rastlanan bebeklik dönemi cilt sorunları arasında yer alır. Özellikle yaz aylarında sıcak havanın da etkisiyle bebeklerin ciltlerinde kızarıklık, su dolu kabarcıklar ve küçük şişlikler oluşabilir.

Çocuklarda Astım

Hava yollarının iltihaplanmasına ve şişmesine neden olabilen astım; akciğerlerdeki hava yollarının kronik olarak rahatsızlanması olarak tanımlanabilen bir hastalıktır.

Çocuklarda Ateş İhmal Edilmemelidir

Ebeveynleri en çok endişelendiren ve bir anda onları karamsarlığa sürükleyen ateş problemi çocuklarda sıklıkla görülen bir sağlık sorunu olarak değerlendirilir.

Çocuklarda Besin Alerjisi ile İlgili Bilinmesi Gerekenler

Her 20 çocuktan 1’inde görülen gıda alerjileri genellikle yumurta, inek sütü, fıstık, balık, deniz ürünleri gibi besinlerin tüketilmesiyle etkisini hissettirir.

Çocuklarda Karın Ağrısı

Bebeklerde pişik oluşumu en sık rastlanan bebeklik dönemi cilt sorunları arasında yer alır. Özellikle yaz aylarında sıcak havanın da etkisiyle bebeklerin ciltlerinde kızarıklık, su dolu kabarcıklar ve küçük şişlikler oluşabilir.

Çocuklarda Obezite Giderek Yaygınlaşıyor

Obezite yalnızca yetişkinlerde görülen kronik bir hastalık değildir; maalesef hareketsiz yaşam ve beslenme bozuklukları nedeniyle çocuklarda da ortaya çıkabilir.

Çocukluk Çağında Uygulanan Aşılar

Doğal enfeksiyonlara karşı bağışıklık sistemini güçlendiren, ölümcül hastalıklara karşı koruyan ve antibiyotik direncinin yayılmasını engelleyen aşılar bebeklik döneminden itibaren düzenli olarak takip edilmelidir.

Doğumsal Kalça Çıkığı

Gelişimsel kalça çıkığı olarak da adlandırılabilen doğumsal kalça çıkığı; bebeklerin stabil olmayan bir kalça ile doğması durumunda görülür.

Menenjit Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Yüksek ateş, ensede sertlik, baş ağrısı, mide bulantısı ve kusma gibi belirtilerle ortaya çıkan menenjit birçok ebeveyn için korkulu rüya olmayı sürdürüyor.

Tuvalet Eğitimi Sırasında Hayatınızı Kolaylaştıracak İpuçları

Çocuklar 2 – 3 yaşlarına geldiklerinde yavaş yavaş bezlerinden kurtulmaları istenir. Ancak bu noktada çocuğun da en az ebeveynleri…

Yenidoğan Sarılığı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Doğal enfeksiyonlara karşı bağışıklık sistemini güçlendiren, ölümcül hastalıklara karşı koruyan ve antibiyotik direncinin yayılmasını engelleyen aşılar bebeklik döneminden itibaren düzenli olarak takip edilmelidir.

Koronavirüs Mitleri

Tüm dünya ve ülkemiz koronavirüsle mücadele ederken, sosyal medyada dolaşan bilimsellikten uzak birçok bilgi kafa karıştırıyor. Koronavirüsteki doğru bilinen yanlışları sizler için derledik.